Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Антон Тодоров за операцията на ДАНС срещу руските шпиони: Брилянтна работа

"Закриването на спецпрокуратурата и спецсъдилищата е най-голямото престъпление", каза политологът

01.04.2022 | 20:50 Редактор: Искра Ангелова

Премиерът Кирил Петков заяви, че разследваме голяма руска агентурна диаспора в България. Кои са уличените в ДАНС?

"Диаспорът е отделна етническа група, тук не става въпрос за диаспор, а за имплантирани клетки, които периодично биват разкривани от Държавна агенция национална сигурност, прокуратурата, разбира се, със съдействие на технически служби, които ги залавят", каза политологът Антон Тодоров в студиото на "Денят ON AIR".

Той смята, че депутатът от БСП Александър Симов се опитва да коментира теми, от които не разбира.

"Евгений Тюсин е човекът, който беше поредният натирен от България. 9 човека бяха изгонени по времето на Борисов, след това двама, а сега още 11. Генерал Атанас Атанасов трябва малко да се свие егото, защото доскоро ни го представяха като най-големия борец с руския шпионаж заради изгонените трима руски агенти 2001 г. А сега се оказва, че 7 пъти повече са изгонени", допълни Тодоров.

Според него това е поредна успешна операция.

"Някои хора се опитват да го изкарат, че това са дребни заигравки. И ДАНС, и прокуратурата работят брилянтно. Всеки, който каже обратното, трябва да се обоснове с аргументи", категоричен е политологът.

В студиото той показа снимка Антоан Гечев, за когото каза, че е бивш началник на Служба "Военна информация", а от една година е назначен от служебното правителство на Радев за директор на Държавна агенция "Разузнаване".

Тодоров показа и фотос на бащата на Антоан Гечев - Любомир Гечев: "В началото на 80-те години е бил част от резидентура на военното разузнаване във Вашингтон. Събрани от него документи са давани на Съветското ГРУ .

Със зрителите на Bulgaria ON AIR той сподели и още една снимка - тази на Николай Радулов: "Има такъв народ" вкараха в парламента офицер на ДС. Той е зам.-шеф на Комисията за контрол на спецслужбите и зам.-шеф на Комисията по вътрешна сигурност.

Попитан как да се прекрати зависимостите ни от Русия, Тодоров отговори: "Трябва да се справим като бъдем безкомпромисни, след това - да подкрепяме тези, които осъществяват тези операции. Когато се изважда истинска и проверена информация, каквато са тези документи, които показах. Закриването на спецпрокуратурата и спецсъдилищата е най-голямото престъпление, което българите ще го усетим."

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Lets go Brandon
преди 2 години
Тази накуклена госпожа не даде да се разровят някои миризливи миязми, само защото "те не са тука". Сигнализирай за неуместен коментар