Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Докосващи песни и любими изпълнители на концерта за 70-годишнината на Агент Тенев

Журналистът Иван Тенев и певицата Мая Нешкова в "Денят ON AIR"

21.03.2022 | 21:05 Редактор: Жаклина Иванова

Журналистът Иван Тенев с концерт по случай 70-годишния си юбилей. Събитието ще се проведе на 28 март от 19:30 часа в "Зала 1" на НДК.

"Концертът носи в себе си хора, които имат през годините извоювано име. За мен това е огромна чест. Благодаря на всички изпълнители, които намериха време и начин за това", каза Иван Тенев в студиото на "Денят ON AIR".

"Една песен е много кратка форма. Хората я чуват, когато са забързани в ежедневието. Ако поетът не е разбрал композитора, ако не стане тази симбиоза и аз не почувствам случващото се и не го предам на хората, няма да ги накарам да усетят нещо различно", сподели певицата Мая Нешкова за Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че Иван Тенев е изключително дълбок човек.

"С него сме имали и конфликти, обаче. Става дума за песента "Слънце и сянка", която първоначално беше "Богът и Дяволът". Имаме една изключителна балада с него "Аз не знам кога морето плаче". Нашият най-успешен проект е "Опълченци". Направихме и една много приятна, закачлива песен - "Санта Мария", призна певицата.  

Запитан колко важно е да успеем да видим доброто и лошото, Иван Тенев сподели: "Дяволът и Богът, слънцето и сянката, черното и бялото - те са в контраст... искам животът да не е сив, по-добре да е черен или бял".

Той отбеляза, че на предстоящия концерт песните ще бъдат малко над 20, а изпълнителите - доказали се творци.  

Гостите в студиото обсъдиха и актуалната тема с войната в Украйна. Нешкова изрази притесненията си, че случващото се е ужасно, а войната е братоубийствена и нищо добро няма да последва.

"Пророчески през годините се получи, че съм написал 2 песни, в които става дума точно за това нещо. Тогава съм мислил по някакъв подобен начин...как да не се случват такива неща. Сега им дойде времето на тези песни. Те са все едно писани за ситуацията сега", каза Тенев.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК