Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Дунчев не можел да преживее факта, че не е министър на земеделието

"Коалицията успява да се пребори с част от предизвикателствата", каза Александър Симов

10.03.2022 | 20:45 Редактор: Искра Ангелова

Държавата срещу спекулата, но стабилна ли е коалицията?

"Всякакво противоречие, което се появи в коалицията, част от медиите го пресъздават като драматично разделение, яростна пукнатина, но не е така. Никой никога не е очаквал 4 толкова различни партии да имат едно и също мнение по въпросите. Времето на Борисов ни научи по много лош начин, че каквото каже върховният вожд - всички надолу да повтарят като папагали", каза депутатът от БСП Александър Симов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че в коалицията има много различни погледи за света, но тя успява да се пребори с част от предизвикателствата.

"Г-н Дунчев не може да преживее факта, че не е министър на земеделието. И трудно се справя с емоционалната криза, предизвикана от този факт. Очевидно е решил да компенсира, давайки изявления пред медиите. Предпочитам коалиция, в която всеки си казва мнението, отколкото коалиция, в която всички си мълчат и се ритат по кокалчетата по таен начин", допълни Симов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Народният представител сподели, че вярва на думите на Кирил Петков, а именно, че това не е позиция на "Продължаваме промяната", а е лично мнение на г-н Дунчев.

"Негово право е да има лично мнение, както аз имам право да кажа, че всичко, което говори, са пълни глупости. Когато се хвърлят такива твърдения, тяхната сила не зависи от публицистичния патос, който хвърляш в тях, а от доказателствата, които предоставяш. Той дава храна допълнително на враждебната среда", коментира Симов.

Социалистът поясни, че са имали разговор, в който са заявили, че фигурата на Тодор Тагарев е неприемлива за министър на отбраната.

"Не сме тропали по масата, не сме извивали ръце. Подозирам, че Кирил Петков е потърсил мнението и на всички останали партии от коалицията. България не можеше да си позволи лукса 20-30 дни да търсим нов военен министър. Ние свикнахме военният министър на всяка цена да е военен, но това е политическа длъжност", категоричен е депутатът.

Попитан как държавата се бори със спекулата, Симов отговори: "Когато Ковид кризата дойде у нас, още тогава БСП настояваше да има изречение в този закон, който да ограничи спекулата. Тогава върху нас се изсипа медийна бомбардировка. Сега има правителство, което ясно разпознава проблема. Производствената цена на бутилка олио е 2 лв., а когато го вкараш в магазина за 5 лв. или за 7 лв. - означава, че имаш свръхнадуване на цените. Това не е пазарна икономика."

И добави, че трябва да се правят проверки на търговците. А по думите КЗК е овладяна от управлението на ГЕРБ.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК