Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Костадинов: България трябваше да е посредник между Украйна и Русия, не да разпалва огъня

"Нека гледаме Украйна и да не допускаме никога България да стане като нея", заяви лидерът на "Възраждане"

10.03.2022 | 20:33 Редактор: Жаклина Иванова

Защо Украйна сложи черен печат на Костадин Костадинов?

"Това, което ми казаха на границата, е, че според информация от българското разузнаване съм бил председател на проруска партия и съответно поради това трябва да получа черен печат. Когато се прибрах, първата ми работа беше да поискам среща с украинския посланик. Той ми отказа категорично", каза лидерът на "Възраждане" в студиото на "Денят ON AIR".

"Възраждане" е единствената пробългарска партия в парламента - тази, която защитава само и единствено българските национални интереси, заяви той.

Костадинов изтъкна, че "Възраждане" е най-проверяваната политическа организация - за последните 4 години и половина партията има 11 одита.

Лидерът на "Възраждане" коментира и как ще се отразят на България санкциите, наложени заради войната в Украйна.

"Санкциите вредят на България. Самият министър-председател подкрепи нашето становище, макар и след една седмица. Когато ние казахме, че тези санкциите ще навредят на българската икономика и българските граждани, той посочи, че трябва да бъдем лидери и да не се снишаваме", изтъкна Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" не пропусна да отбележи, че Русия вече е определила България като неприятелска държава.

"България няма друга роля в този конфликт, освен посредническа. Ние сме държавата в ЕС и НАТО, която има най-близки исторически и кръвни връзки и с Русия, и с Украйна. Какво се случи сега - турците станаха посредниците между украинците и турците. Ние трябваше да сме този посредник - да използваме контактите и дипломацията ни, за да бъдем посредници, а не да разгаряме огъня", подчерта Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Според него досега България не се справя със задачата да защити сънародниците ни в Украйна.

Запитан какво е пропуснала България около конфликта с Украйна, той каза: "Пропуснахме историческия шанс да покажем, че България е свободна държава, която защитава своите интереси и граждани".

Лидерът на "Възраждане" изрази мнение, че външната политика на България се пише от американското посолство, а страната ни не може да дефинира какъв е националният ѝ интерес.

"Нека гледаме Украйна и да не допускаме никога България да стане като нея. Украйна е една разпадаща се американска колония, в която американската политика докара местния политически елит до самоубийствени решения, от които в момента страда цялото им гражданство", завърши Костадинов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
7 rate up comment rate down comment 0
Bojidar
преди 2 години
Тази искаше доказателство, но щом Костадинов спомена продажническата медиа Медиапул, се обърна: "Защо споменавате имена?"Ха, ха, ха! Сигнализирай за неуместен коментар
1
12 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 2 години
Мале как реват про-западните фашизоидни елементи хахахаха Сигнализирай за неуместен коментар