Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Сиди: Големите губещи от войната са Путин и Европа, Зеленски е жертва на Запада

Проф. Димитър Йончев: Има пренареждане на световните съотношения на силите между големите играчи

08.03.2022 | 21:07 Редактор: Теодора Патронова

"Безумие е всичко, което се случва в държавата. Все още горивото е евтино, препоръчвам на Петков да си хване първия самолет за Канада, защото тук ще бъде изгонен. Така че да прибере семейството си в Канада, където очевидно му е мястото", заяви съпредседателят на ВМРО Александър Сиди в "Денят ON AIR".

Той добави, че горивото ще продължава да расте заради нашата политика, която липсвала.

"От Европа нищо хубаво не идва. От Европа идват либерални стратегии и там няма лидери. Големият губещ от тази война, разбира се, след Путин, който беше осъден морално от целия свят, ще бъде Европа. Европа пише декларации, но нищо реално и нищо на практика", изтъкна Сиди.

"Това е пренареждане на световните съотношения на силите между големите играчи, поради променени състояния на техните възможности. Украйна има лошия шанс да попадне на неподходящото време на неподходящото място. Ако Зеленски е мислил, че нещата се правят заради Украйна, тепърва ще трябва да търпи огорчения", коментира експертът по сигурност проф. Димитър Йончев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му няма как да бъдат спрени военните действия от страна на Русия, защото Путин не е човек, който ще спре по средата.

"Най-вероятно ще бъде прекратено съществуването на армията на Украйна и тогава ще търсят политически решения, в които ще има преговори. Нищо чудно тези преговори да са в по-голям формат. Украйна ще бъде договорена вече и между САЩ и Русия", добави проф. Йончев.

Сиди обърна внимание, че Зеленски е бил подведен от Запада и ще стане негова жертва.

"Зеленски е в ролята на малкото дете, което ходи да се заяжда с големите. Обещали са му нещо, а не са го изпълнили. Това е нормално, защото Европа е обхваната от лицемерно безумие. Европа осъзна, че ролята, която има в световния ред, е доста малка. Цената за тази война ще я плащат всички европейци", подчерта той.

Съпредседателят на ВМРО смята, че Европа може да спре войната като излезе с ултиматум, че започва мирна конференция между ЕС, Русия и Украйна.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
4 rate up comment rate down comment 1
шопендар
преди 2 години
НАЛИ НИКОЙ НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ НА НЯКОГО МУ ПУКА ЗА УКРАЙНА,УКРАЙНА ЩЕ БЪДЕ ЖЕРТВАНА ОТ ЗАПАДА,И ЩЕ ОСТАНЕ В РАЗРУХА,КАТО БУФЕР ЗА НАЗИДАНИЕ ЧЕ КОЙТО СЕ ЗАХВАНЕ С РУСИЯ ТОВА ГО ЧАКА.ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЩЕ СЕ ОТКАЧАТ ОТ РУСКАТА ЕНЕРГИИНА ЗАВИСИМОСТ/ЗА 500-600МЛР.ДОЛАРА,/И САЩ ЩЕ ГИ ВЗЕМАТ ПОД КРИЛОТО СИ И ЩЕ ЗАЛЕЯТ ЕВРОПА С ДЕМОКРАТИЧЕН ГАЗ И ПЕТРОЛ,Е,ЩЕ НИ СТРУВА ДОСТА СКЪПО,НО ПЪК ДЕМОКРАТИЧНО,А САЩ ЩЕ СИ ОПРАВЯТ СТАНДАРТА ЗА ОЩЕ 100 ГОДИНИ НАПРЕД Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Аз
преди 2 години
Всички са големи разбирачи и като им се публикуват глупостите се получава пропаганда. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
CD
преди 2 години
тоя па кой беше, световно неизвестен ***-Лизатор? Сигнализирай за неуместен коментар