Д-р Поповски, ВМРО: В особена позиция сме с коалиционния партньор

Имаме важни законопроекти, които се надяваме да реализираме, заяви той

27.02.2020 | 22:10 Редактор: Наталия Тотева

Депутатът от ВМРО д-р Калин Поповски говори за коалиционното партньорство с ГЕРБ, пенсиите, промените в здравеопазването, донорството и коронавируса. 

Той отбеляза, че особените отношения, които се създават с ГЕРБ, повечето пъти са провокирани от тях. Като пример за това даде подкрепата, която ГЕРБ оказа на човек от ДПС за член на Комисията на по регулиране на съобщенията без предупреждение. 

"Случват се някои неща в отношенията, които не са пример за политическо сътрудничество", коментира д-р Поповски за Bulgaria ON AIR.

"Дано не се скъса ластикът и завършим този мандат. Имаме някои законопроекти, които са важни и се надяваме да реализираме", заяви той и посочи ромските слоеве, някои промени в Наказателния кодек и законопроекти, които касаят армията ни.

"Пенсиите ще станат 300 лв., макар и на последния бюджет на този мандат. Не може толкова бързо да се направи ревизия на фалшивите ТЕЛК-ове, да излезе ресурс, който да прелеем в пенсиите на другите хора. Доста сериозна част от от реформите не могат да станат с магическа пръчка", обясни той по темата за пенсиите.

"Приехме един законопроект, от който не виждам остра нужда. Приехме от коалиционна култура и от добро отношение към ГЕРБ", коментира Поповски  в "Денят ON AIR" относно промените в Закона за лечебните заведения. Той обяснява, че законът позволява на медицинските сестри и фелдшерите самостоятелни практики.

"Този закон няма финансова рамка и дейността няма да се финансира от касата. Не виждам какво място ще заема този закон в здравеопазването на България", смята народният представител/

Относно 14-дневната карантина при коронавирус, Поповски коментира, че може да бъде намалена на 10 дни

По повод темата с донорството, той твърди, че "България е длъжник на Евротрансплант". "Стара традиция е хората да не дават органите на роднините, които са в мозъчна смърт", допълни депутатът. 

Предстои да разберем резултатите от следващите проби за коронавирус.  

"Засега няма, но дори да има, надяваме се на изолирани случаи, които можем да отстраним", коментира още д-р Поповски. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК