ВМРО за ареста на шефа на "Басейнова дирекция": Акции на ръба на демокрацията

Поредният трус в управляващата коалиция се пренесе в парламента

26.02.2020 | 21:07 Редактор: Искра Ангелова
ВМРО за ареста на шефа на

Поредният трус в управляващата коалиция се пренесе в парламента. След инфарктен коалиционен съвет вчера, престрелките между депутатите продължиха. 

Акции на ръба на демокрацията – така определиха ареста на шефа на басейнова дирекция депутатите от ВМРО. 

"Можехме да вдигнем "МиГ-овете", да извадят специалните сили и да извършат ареста много по-зрелищно, защото с тези двама полицаи нямаше достатъчния ефект пред обществото", каза депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди.

Патриотите бяха категорични – така не може да се работи за напред. Излизане от управлението обаче не стояло на дневен ред, докато не се решат важни въпроси касаещи управленската програма. 

"Ако ние видим от тук нататък, че не сме полезни за управлението на страната – това мисля, че ще е достатъчно да не сме част от това управление", посочи депутатът Юлиан Ангелов.

От ГЕРБ не бяха особено притеснени от заплахите на коалиционните си партньори. 

"Смятам, че винаги сме имали динамични взаимоотношения, но се решават проблемите в движение и важно да спазваме нашата коалицииона програма, която не е променена и споразумението, разбира се", каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

В директен сблъсък влязоха лидерът на ВМРО и премиерът. Красимир Каракачанов обявил пред Борисов, че когато един ластик се опъва – накрая се къса, визирайки обтегнатите отношения след поредния зрелищен арест. 

"Аз не съм информиран за акциите на полицията и прокуратурата, разбрали сме се преди месеци – не е моя работа да знам, не искам да знам и не съм знаел и продължавам да не искам да знам", заяви премиерът Борисов.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК