Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Борис Джонсън се държал така сякаш ЕС е напуснал, а не Великобритания

Коментар на политолога проф. Анна Кръстева

03.02.2020 | 21:37 Редактор: Юлия Христова

Три дни след като Великобритания напусна Европейския съюз, премиерът Борис Джонсън и главният преговарящ от страна на Съвета, влязоха в ожесточен сблъсък за бъдещата търговска сделка след Brexit. В позицията си Джонсън подчерта ролята на свободната търговия, като даде пример с намаляващите нива на бедност по света.

"Направихме избор. Искаме ново, всеобхватно споразумение за свободна търговия, подобно на това с Канада", подчерта в речта си Джонсън.

"Неговият стил конструира същността на нещата, каквато иска да я види. Той има тоз стил, в който казва тази част от реалността, която е различна от фактологичната", каза за "Денят ON AIR" политологът проф. Анна Кръстева

По думите ѝ фактологичната реалност я нямало като цифри.

Според нея тонът на Джонсън е бил изключително остър, буквално като на война. Острият тон спрямо ЕС не се харесал на бизнеса и веднага паундът паднал. 

"Джонсън се държи сякаш ЕС е напуснал, а не Великобритания", коментира още Кръстева. 

"Отношенията с Австралия се договарят сега и са много рехави. А днес едно от ключовите послания беше, че Великобритания няма да се подчинява на каквито и да е правила", коментира тя за Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК