Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Megxit: Натежали кралски задължения, отклоняване от Brexit или икономическа мисъл?

Коментар на журналиста Магдалена Гигова и пиар експерта Александър Христов

24.01.2020 | 22:15 Редактор: Ивет Арабова

Светска бомба на годината! Защо Меган и Хари напуснаха кралското семейство?

"Новата теория е, че Хари и Меган са искали да се махнат отдавна, но са ги натиснали да го направят по-бързо, за да може Megxit да измести Brexit. През юни е подадена молба за патент на Sussex Royal, но от днес вече не се продават техни сувенити в кралските магазини, така че от днес Хари и Меган започват да губят пари", каза в студиото на "Денят ON AIR" журналистът Магдалена Гигова.

Тя подкрепи идеята, че Меган и Хари тръгват по пътя на Обама и Опра Уинфри - да изкарват пари от името си.

"Megxit e по-любопитен е за аудиторията от Brexit. Който е решил да го подрепи трудно сменя мнението си. Mexit има и важен икономически смисъл. Независимо от липсата на приходи от кралския двор, това може да им отвори много врати за участия, книги, изяви" , коментира в ефира на Bulgaria ON AIR пиар екпертът Александър Христов.

Според него Хари и Меган са си направили страхотен пиар около това нещо, който може да бъде обърнат в капитал.

"Меган и Хари ще създадат и фондация, която може да е сходна на тази на Мелинда и Бил Гейтс. Казват, че Скотланд Ярд е много разтревожен, защото те са длъжни да осигуряват охраната им. Канадците пък се опънаха на идеята на техния премиер, който предложи да осигурят охраната им", допълни Гигова.

По думите ѝ вероятно са им натежали и задълженията в кралския двор, особено на Меган Маркъл

Как кралица Елизабет реагира на оттеглянето на Хари и Меган?

"Това решение прилича на доста сериозно обмислено. Кралицата понася подобни удари не за първи път, тя е доста обиграна в това отношение. Видимо монархията във Великобритания трябва да се реформира", изтъкна Христов.

"Меган е наела фирма за кризисен пиар, тоест те са се готвили. Те направиха и няколко грешки, заради тях кралицата отвръща на удара. Те обявиха новината в Instagram. Елизабет си прибра бижутата, после фигурите им от музея на Мадам Тюсо", обясни Магдалена Гигова.

Как ще бъдат посрещнати от канадците?

"За тях това ще даде възможност за допълнителни дейности около Меган и Хари, те само ще спечелят от това", смяна Александър Христов.

Гигова разкри, че Хари и Меган са казали, че следващия път, когато се появи папарашка снимка, ще съдят медията.

Какво ще включва преходният период?

"Кралските задължения остават същите и те ще легнат на плещите на Уилям и Кейт. Децата на Андрю също започват да поемат част от задълженията. Излезе и още един термин, че Хари и Меган са "полукралски особи", коментира още Гигова.

Христов смята, че двамата са опитали да договорят по-благоприятни условия.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК