Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Атака" тепърва ще обсъжда дали да подкрепи вота на недоверие

Явор Нотев: Не сме бягали от разговори с БСП

22.01.2020 | 22:15 Редактор: Кристина Крумова

"Опозицията става по-ясна и се очертава във връзка с това, че факт е вече внесеният вот, известни са мотивите, които са развили вносителите. Предстои все още да обсъдим тези мотиви, не само в рамките на тази група, която представляваме депутатите, влезли в парламента от листата на "Атака", но и в пленарна зала", коментира внесения вот на недоверие депутатът от "Атака" Явор Нотев в студиото на "Денят ON AIR".

Окончателно решение групата все още няма. Обсъждането е насрочено за петък. 

"БСП подходи към нас с покана, която беше към всички, но не до такава степен, че да ни ангажира с часа и предмета на срещата", заяви депутатът пред Bulgaria ON AIR.

"За себе си, ако трябва да обясня позицията си по повод тази покана, бих я приел, ако беше отправена лично и аргументирано. Трябваше да бъде предмет на личен разговор поставянето на тези въпроси, такъв разговор трябва да има. Не сме бягали от разговори", обясни Нотев.

Относно спасителния план за Перник депутатът твърди, че той е в ход от деня на обявяване на резултатите от местните избори. 

"В същия този ден, в който встъпи в длъжност, новият кмет Владимиров би тревога", отбеляза Нотев.

"Едва ли БСП биха спечелили привърженици и гласове по начина, по който се експлоатира темата", смята той.

Според него има много смислени и съдържателни решения от страна на БСП, но те са дългосрочни. 

"Краткосрочното и възможното беше направено по инициатива на управляващите. По-конкретен ангажимент и бърз начин към момента не може да се даде", каза Нотев.

Той беше категоричен, че не е време за предсрочни избори и за поемане на властта. 

"Не ми се струва, че една партия би пристъпила към това в настоящия момент. Опитите да се дойде на власт и на управление, от която и да е политическа сила, е един некоректен път. Не намирам разум в подобен подход", заяви депутатът от "Атака".

"Оставката на министър Димов насочи вниманието към него и сложи етикета, че обвиненията не са без нищо. Нека да задържим присъдите и оценката, която ще му дадем, защото това е въпрос на един много по-дълъг анализ", каза Нотев.

Вижте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК