Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Финансовият интерес не се защитавал достатъчно в лотарийните игри

Депутатът от НФСБ Христиан Митев заяви, че партията ще остане зад предложенията си докрай

22.01.2020 | 21:20 Редактор: Ралица Братанова

Бизнесменът Васил Божков влезе в задочен спор с депутата от НФСБ Валери Симеонов - вносител на промените в Закона за хазарта, които ще забранят частните лотарии, ако бъдат приети.

Васил Божков заяви, че бизнесът му щял да бъде "принудително отнет". Валери Симеонов пък отговори, че категорично няма да се откаже от предложените промени.

"В лотарийните игри не се защитава до достатъчна степен финансовия интерес. Доказателство за това днешните данни, които получихме от АДФИ, която казва, че за 5 години не са внесени близо 210 млн. лева. В този случай е правилно тези игри да бъдат организирани от държавния оператор, което ще увеличи парите за спорт", коментира депутатът от НФСБ Христиан Митев в  "Денят ON AIR".

По думите му не се национализира бизнеса на Васил Божков, а просто ще бъдат прекратени лицензите на частните оператори.

"Национализация няма. Можем да говорим за установяване на държавен монопол и не в хазарта като цяло, а върху лотарийните игри", категоричен бе Митев пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че НФСБ застава зад предложените промени и ще ги поддържа до приемането или отхвърлянето им.

 

Депутатът коментира и внесения от левицата вот на недоверие към правителството заради политиката му по опазването на околната среда и управление на водите. 

"Очаквано беше. Опозицията ще направи всичко възможно, за да се стигне до предсрочни парламентарни избори. Това е логичното поведение, но не смятам, че това ще реши нито водната криза в Перник, нито проблемите в останалата част на страната", каза Митев.

По думите му през последните дни са дадени добри решения за справяне с проблемите.

Гледайте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК