Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Политолог: Нищо чудно АБВ да се върне към партията майка

Нинова търси подкрепа навсякъде и всячески, посочи Стойчо Стойчев

20.01.2020 | 21:32 Редактор: Искра Ангелова

БСП внесе четвъртия си вот на недоверие към правителството на "Борисов" 3. Поводът този път беше водната криза в Перник, мръсният въздух и незаконно внасяният боклук у нас. 

"Червените" се целят в създаване на широк неправителствен фронт във и извън парламента. Като платформа, в която да се търси консенсус по бъдещи действия - дали в бъдещо управление, или бъдещо участие в изборите. Това каза политологът Стойчо Стойчев в студиото на предаването "Денят ON AIR".

"Виждаме сближаване между БСП и извънпарламентарни партии. АБВ е отцепник от БСП и нищо чудно да се върне към "партията майка", допълни още той.

Според него интересно е сближаването между БСП и "Демократична България" по определени теми и въпроси. 

По думите му това е знак за загърбване на стари вражди в името на бъдещо управление, както и че в България общият враг е много по-мобилизиращ фактор от другите неща - включително идиологически и исторически.

"Ясно е, че водещ лайтмотив във всяка една предизборна кампания е: "Борисов е вреден, трябва бъде премахнат на всяка цена". И това оправдава съюзяването на бивши врагове с цел да се събори сегашния модел на управление", каза доц. Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че моделът на управление в момента, се оказва много отворен към гражданите. "Този модел се съгласява на какви ли не искания от улиците, едни го наричат вреден, други пък го наричат полезен. Истината е някъде посредата."

Политологът каза, че ако този стил на управление ни е омръзнал и искаме стари формули - то това трябва да бъде заявено ясно.

Според него Корнелия Нинова търси подкрепа навсякъде и всячески. "Ясно е, че вотът на недоверие няма да мине. Тя използва този вот на недоверие, както Тръмп използва туитовете по отношение на Иран и Северна Корея",отбеяза Стойчев.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК