БСП изнесе дебата за държавните проблеми извън НС

Отговорността не трябва да бъде размивана, заяви Крум Зарков

20.01.2020 | 13:25 Редактор: Тодор Петров

Водната криза, мръсният въздух и незаконно внасяния боклук у нас. Заради тези проблеми според БСП правителството на Борисов не трябва да управлява повече. "Причините за всички тези проблеми са едни и същи – безхаберие, безотговорност и корупция", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея взетите до момента мерки целят потушаване на напрежението от водната криза, но не решават системните проблеми. 

"Няма по-силни мотиви от фактите – над половин милион българи са на режим на вода и има сериозна опасност това число да расте. Управляващите заявиха готовност за дебати и отговориха на БСП", допълни тя.

Социалистите внесоха 40 страници с мотиви в деловодството на парламента. 

"Отговорността не трябва да бъде размивана. Не трябва да оставяме този разговор затворен в парламента", категоричен бе Крум Зарков от БСП.

"Ятото на калинките е в размери, които са трудно поносими за обществото. Да съсипеш живота на 100 000 души...", заяви лидерът на АБВ Румен Петков. 

За сега само 104 депутати от БСП и ДПС се очаква да гласуват срещу кабинета. За неговото сваляне са необходими 121 гласа. А решението на опозиционните ВОЛЯ и Атака все още не е ясно.

Снимка архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК