Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Основната задача пред Ревизоро щяла да е да ревизира сектора

Според Калин Поповски законите ни в здравеопазването са уникално либерални

15.01.2020 | 22:10 Редактор: Ивет Арабова

"Нашият колега Резиворо отива в Министерството на екологията в един критичен момент. Той ще има основната задача да ревизира сектора. Ревизоро е много наясно с нещата и с проблемите в Перник и опозицията много добре го знае", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО д-р Калин Поповски.

Според него вината не е само на Нено Димов, а виновните през годините са много. 

"ВиК дружествата са към МРРБ, те са се превърнали в партийни хранилки, които не си обновяват структурата с години. Петя Аврамова не може да е виновна, тя е нов министър. Трябва основна ревизия в целия сектор", категоричен бе депутатът от ВМРО.

Той е сигурен, че Ревизоро няма да започне да уволнява кадри и няма да прояви нездрав разум.

Поповски изказа и мнението си относно темата с боклука от Италия. В средата на декември италианските власти обявиха, че са задържали влакова композиция с над 800 тона боклук, който е трябвало да бъде извозен към България за унищожаване. 

"За боклука има европейски директиви, които трябва да бъдат спазени. Регионалните РИОСВ контролират този боклук как се съхранява, къде, дали се обработва. Има серия институции по веригата, които отговарят за тази тема", добави Поповски в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той коментира и искания от БСП вот на недоверие към правителството.

"Мисля, че здравият разум ще надделее. Опозицията си има своите мотиви. БСП са правили хиляди грешки през годините, помним банкови кризи", заяви д-р Калин Поповски

По думите му ДПС имат идея за демонополизация на НЗОК, но в момента администрацията не е подготвена за тази мярка.

"Няма търгове, онколекарства Касата е длъжна да плати. Такива колизии съществуват и защото частните болници са освободени от тези търгове и могат да сформират каквато пожелаят цена. Имаме уникално либерални закони по линия на здравеопазването. Колегите от ГЕРБ не са склонни на радикални реформи по времето на този мандат", коментира Поповски. 

Вижте целия разговор с него във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК