Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Премиерът целял да избегне отговорност със смяната на екоминистъра

Според БСП няма заявка за промяна във водената политика

15.01.2020 | 22:00 Редактор: Ралица Братанова

Парламентът избра Емил Димитров - Ревизоро за нов министър на околната среда и водите. "Против" гласуваха 96 депутати от БСП и ДПС.

"Няма заявка за промяна във водената политика. Мотивите да не подкрепим Ревизоро са, че всъщност това е просто ход, за да може министър-председателят да избегне отговорност", заяви депутатът от левицата Явор Божанков в "Денят ON AIR".

Той заяви, че мотивите на БСП за внасяне на вот на недоверие не започват и не свършват с водната криза в Перник. Като друга причина изтъкна проблема с нерегламентирания боклук.

"България изнася предимно метали и суровини. Внася РДФ и битов отпадък от Италия и други държави. Това, което видяхме в Италия, беше отпадък с код, който не отговаря морфологично на състава си", допълни Божанков.

Той посочи, че българите плащаме най-високи разходи за управление на отпадъците в страната и в сравнение с Румъния стойността е 2:1 като процент от БВП.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП изказа критика и към състоянието на въздуха у нас. Според него нямаме дори точна информация какво е то и трябва да разчитаме на НПО.

"Това, което се натрупа в целия сектор екология, е нашето основание да поискаме вот на недоверие и имаме факти да го направим. Подкрепа очакваме от всички, които са готови да погледнат истината в очите", категоричен бе Божанков.

Той обясни, че до края на седмицата левицата ще води преговори с парламентарните групи.

Вижте целия разговор с него във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК