Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ВМРО: Проблем с въздуха има, но истерията е вредна

За по-смела политика към неправилното паркиране, апелира Карлос Контрера

16.12.2019 | 22:00 Редактор: Кристина Крумова

"Опасно е да се създава истерия и психоза. Проблем с въздуха има, но истерията е вредна и създаването на истерична обстановка води до грешни решения", каза общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в студиото на "Денят ON AIR".

"Ясно е, че ситуацията е сложна. Зимата е проблемна от гледна точка на три фактора - циркулацията на въздуха, битовото отопление и автомобилния трафик", допълни той.

Мерките, по които Столична община работи за разрешаване на тези проблеми, Контрера раздели на краткосрочни и дългосрочни.

Според него по отношение на отоплението общината категорично трябва да се бори и да иска повече възможности и правомощия за борба с проблема с горенето на отпадъци. 

"Самият автомобилен трафик също е проблем. Пречи и на градския транспорт", отбеляза общинският съветник.

Той смята, че по това направление на първо място трябва да се продължи с амбициозната политика за обновление на автопарка.

"Нашата задача е да направим градския транспорт по-бърз. Смятам, че с подобряването на превозната услуга, все повече хора ще предпочетат градския транспорт", заяви Контрера пред Bulgaria ON AIR.

Според него догодина трябва да бъде въведена и тикет системата.

"Привърженик съм и на комбиниран билет между БДЖ плюс градски транспорт", допълни той.

"Много е важно да започнем една по-смела политика по отношение на неправилното паркиране. В този смисъл ЦГМ разработва програма какви ще са необходимите инвестиции", каза Контрера.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК