Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриот: Антикорупционната комисия има нужда от рестарт

Служителите в нея трябва да бъдат наясно с дейностите, които извършват, отбеляза Йордан Апостолов

11.12.2019 | 22:06 Редактор: Василена Василева

Парламентът избра Сотир Цацаров за нов председател на Антикорупционната комисия. Това стана с гласовете на 165 от народните представители. Зад кандидатурата на настоящия главен прокурор застанаха ГЕРБ, Патриотите и ДПС. А гласуването раздели левицата. 27 от социалистите гласуваха "за" Цацаров, въпреки че по-рано обявиха, че няма да подкрепят нито една от двете кандидатури.

"Когато Цацаров дойде на изслушването, инициирано от НФСБ, той отбеляза нещо изключително важно, а именно, че тези 422-ма служителя в КПКОНПИ трябва да бъдат наясно с дейността, която ще извършват", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от НФСБ Йордан Апостолов.

"Антикорупционната комисия получи достатъчно негативен отзвук. И това не е изненада за никого, тъй като този орган беше "обезглавен" цели шест месеца. Затова оттук нататък трябва да говорим за рестарт", допълни още той.

Пред Bulgaria ON AIR Апостолов бе категоричен, че когато един орган няма свой председател, това несъмнено води до обърканост от страна на служителите и невъзможност да бъде генерирана продуктивна работа.

"Точно това принизи доверието в тази и без това нова комисия. И демотивира хората вътре в нея. Въпреки това обаче, тя не може да бъде наречена "мъртво родена", както лидерът на БСП я определи. Още със самото си стартиране тя има няколко реализирани запора и предварителни обезпечения над лица и тяхното имущество, които в момента са обект на разследване", отбеляза още депутатът от "Обединени патриоти".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК