Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Анализатор: Затопляне на отношенията Русия-Украйна няма да има

Москва трябваше да покаже, че е силният играч, посочи проф. Захариев

09.12.2019 | 22:21 Редактор: Юлия Христова

Първа среща между руския президент Владимир Путин и украинския му колега Володимир Зеленски. Двамата разговорят в Париж по време на срещата на върха на Нормандската четворка. Целта е да се възобновят преговорите за мир в Източна Украйна - единственият активен въоръжен конфликт в Европа. Повече от 13 хил. души са загинали от началото на въоръжения конфликт между украинските правителствени сили и проруските сепаратисти в Донбас.

"Затопляне на отношенията Русия и Украйна няма да има, но срещата говори за частично разбирателство. Тя ще определи до голяма степен как ще се развиват нещата в газовите доставки занапред", каза за Денят ON AIR международният анализатор проф. Захари Захариев.

"Не виждам нищо обезпокоително за отношенията на България с Русия. Няма никакъв шпионаж в скандала, за който говорим в последните седмици. Москва трябваше да покаже, че е силният играч. Няма нищо, което мен да ме смущава като анализатор, който 30 г. е в сферата на тези отношения", допълни той.

По думите му обезпокоителното са отношенията на България и Русия в контекста на стратегически обекти и проекти - като например Белене, където бил намерен разумен баланс на интереси. 

"Нищо не очаквам от срещата Лавров-Тръмп, който е притиснат на политическата сцена:", посочи още той пред Bulgaria ON AIR. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК