Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Новата лента на Ники Илиев "Завръщане" - най-гледана тази есен

Почти 90 хил. зрители са посетили кино салона заради филма

06.12.2019 | 22:25 Редактор: Кристина Крумова

Актьорът и режисьор Ники Илиев гостува на имения си ден в студиото на "Денят ON AIR". За най-новия си филм, за работата със Стефан Данаилов и за бъдещите си планове Илиев разказа пред Bulgaria ON AIR.

"Българската култура осиротя в рамките на една седмица. Губим много големи хора. Ако има нещо хубаво в това, то е, че те бяха оценени приживе, хората ги обичаха", каза режисьорът.

И допълни, че не във всяка държава има такава личност. 

"Не мисля, че има кой да ги наследи към момента, но това не значи, че няма други добри артисти. Има хора, които да оставят неща след себе си, но по друг начин", смята Ники Илиев.

Новият филм на Илиев "Завръщане" е най-гледаният филм, който той е режисирал, и най-гледаният тази есен в кината. За момента филмът е гледан от почти 90 хил. зрители. Идеята за лентата тръгва от идеята за героя, който по-късно изиграва Стефан Данаилов.

"Предполагахме, че ще бъде една от последните му роли в киното и искахме да го представим по най-достойния начин. Той го усети и се съгласи. Мисля, че го изпратихме по достоен и смислен начин във филма", сподели Илиев.

Режисьорът твърди, че прави филми, защото обича процеса, а не заради парите и броя на зрителите.

"Изключително важно е, когато създаваш нещо, да го създадеш, защото е нещо, което не можеш да не изразиш за себе си", отбеляза той.

И допълни, че не се опитва да направи перфектния филм, защото знае, че ако това се случи, ще бъде случайност. Затова се опитва да прави малко по-добро всеки път.

"Винаги е хубаво да градиш постепено и да се сравняваш със себе си", каза Ники.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК