Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

До правилно решение за болничните можело да се стигне само чрез диалог

КТ "Подкрепа" изрази недоволството си на протестен митинг

27.11.2019 | 22:05 Редактор: Ралица Братанова

"Болните работници не са престъпници!" - под този наслов се проведе националният протестен митинг - шествие на КТ "Подкрепа". Синдикатите искат от работодателите не първите 3, а първите 5 дни от болничните.

"Най-лесно е да се тръгне на война, но когато тръгнем, никога няма печелещи. Всичко тръгна от едни непремерени предложения, в които всички български граждани бяха сложени под пиедистал, че са престъпници", коментира вицепрезидентът на синдикатите Иоанис Партениотис  в "Денят ON AIR".

Според КТ "Подкрепа" премиерът е реагирал адекватно, но и е поставил въпроса, че намирането на правилното решение може мине само чрез диалог.

Работодателите обаче обявиха, че излизат от Тристранния съвет, докато не се стигне до обсъждане на адекватни предложения за ограничаване на злоупотребите с болничните.

"Излизането на една организация, не означава, че тристранният диалог спира. Имаме три страни - държава, работодатели, синдикати. Абсурдно е да се заема позиция, че чрез бойкот се върви към прогрес", заяви Партениотис пред Bulgaria ON AIR.

По думите му когато говорим за злоупотреба с болничните, отговорността е персонална и не може вината да се прехвърля на цяла общност.

Партениотис призова за вглеждане в надписа на Народното събрание, че съединението прави силата и изрази надежда разумът да надделее.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК