Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Цените на празничните куверти в Банско и Дубай - почти еднакви

Според Румен Драганов у нас се предлага качествена услуга, която би била много по-скъпа в чужбина

26.11.2019 | 21:30 Редактор: Ралица Братанова

Новогодишните празници наближават и подготовката за тях расте. Оказва се обаче, че посрещането на новата година в Банско струва колкото и в Дубай - около 1500 лева. 

"Така както ще бъдете посрещнати за тази сума в Банско, е световно. Това, което ще получите в Банско срещу 1400 лева, в Дубай ви трябват 14 000 лева", коментира председателят на Института за анализ и оценка в туризма доц. Румен Драганов в "Денят ON AIR".

По думите му тази стойност за Банско е реална и нея я определя пазарът. 

"Всяко нещо си има някаква стойност. Не говорим за скъпо и евтино. Няма глупави хора, на които ще кажете 1500 лева и те да отидат да ги дадат тези пари. Вие получавате изключително качествена услуга", заяви Драганов.

Законодателните предложения предвиждат местата, които могат да бъдат наети чрез платформи като Airbnb да подлежат на категоризация, от което следва да бъдат сертифицирани като места за настаняване. 

"Една голяма част са категоризирани, друга не са. Това е забелязано от представители на парламента. Кметовете на общините се оплакваха, че не получават достатъчно пари като турстическа такса и като реакция е това предложение за промяна на Закона за бюджета", обясни председателят на Института за анализ и оценка в туризма пред Bulgaria ON AIR.

По думите му трябва да се спази Закона за електронното правителство и да се направи това, което правят и в другите държави - в реално време, когато има ревизиране на услуга за всяка една от платформите, да се очислява съответната сума за този, когото трябва - дали да отиде в НАП или в общината.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК