Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Експерти: Театралните сблъсъци доминират над сериозната работа в НС

Има ли печеливш ход правителството спрямо казуса "Симеонов"?

22.11.2019 | 22:05 Редактор: Кристина Крумова

"От самото начало на този парламент театралните сблъсъци доминират над сериозната работа и така всеки си гарантира някакво твърдо ядро и успява да мобилизира малко периферия", посочи в студиото на "Денят ON AIR" социологът Юлий Павлов.

По-рано отново станахме свидетели на престрелки между лидера на БСП Корнелия Нинова и премиера Бойко Борисов в парламента. ГЕРБ поиска от Нинова да назове олигарсите, които искат да овладеят заговора в БСП.

"Основания за искане на оставка на правителството от страна на лидера на БСП няма", отсече Павлов.

Любомир Стефанов пък подчерта, че Нинова използвала темата за олигарсите, за да "забавлява" електората на БСП.

Пред Bulgaria ON AIR той засегна липсата на въпроси за Шенген към министър-председателя Бойко Борисов и я определи като "несериозна".

"На всички видове избори от 2014 г. досега ГЕРБ имат много постоянен резултат, докато при БСП има катастрофален спад. Корнелия Нинова разсипва партията си, единствената ѝ цел е да бъде преизбрана", категоричен бе Павлов.

"Оставката на Нинова е въпрос единствено на БСП", коментира Стефанов.

Той отбеляза, че чрез темата за олигарсите лидерът на БСП измества фокуса от въпроса защо партията е загубила местните избори.

По повод протестите срещу назначаването на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента Любомир Стефанов коментира, че ако махнат Симеонов от този пост, ще трябва да го махнат и от парламента като цяло, но това би бил поредния погрешен ход, който нямало начин да не се отрази на доверието в коалицията.

"За мен не би бил грешен ход, но е малко вероятно да се случи", контрира Павлов.

"Прецедент е, че майките искат оставката на всички в парламента. Нормално е да има недоволни групи хора, но трябва да знаеш къде да спреш. Засега не виждам протестите на майките да са ползвани за политически цели. Ако те фокусират ясно исканията си, тогава ще видим дали има политически нюанс", смята Стефанов.

Целия разговор вижте във видеото!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК