Челен сблъсък в НС: Нинова поиска оставката на Борисов!

Лидерите на БСП и ГЕРБ си размениха остри думи от парламентарната трибуна

22.11.2019 | 12:47 Редактор: Тодор Петров

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на премиера Бойко Борисов. Това стана в Народното събрание, където Борисов участва в парламентарния контрол. Той трябваше да отговори на въпроса защо България все още не е част от Шенген.

Борисов заяви, че отговаряме на всички изисквания и е ядосан, че страната ни още не е част от Шенгенското пространство. Не даде обаче точен отговор защо все още ни приемат в Шенген.

Въпросът на Нинова прерасна в челен сблъсък между лидерите на БСП И ГЕРБ. Председателят на социалистите нападна Борисов по казусите с изплащането на болничните, водната криза в Перник и летенето на премиера за партийно събитие с държавен самолет.

Колко заплати и пенсии струва полетът с правителствения Airbus A319 до Загреб и колко пътуването на президента Румен Радев до Китай, настоя Нинова.

Тя отсече, че управлението на ГЕРБ е некомпетентно и правителството трябва да подаде оставка.

"Една криза се потушава с друга, прехвърля се отговорността на слънцето, на дъжда, на лошите... Кризите се замитат и това ги задълбочава", заяви Нинова.

Премиерът пък поздрави социалистите с резултатите от последните избори, на които БСП остана втора и настоя, че резултатите от вота показват кой трябва да управлява и кой не.

"Демокрацията много ясно е определила и на изборите хората преценяват кой да ги управлява и кой не, така че не мога да приема вашите оценки. Интересува ме оценката, която са ми дали хората. Имате право да ми искате оставката. За разлика от вас два пъти съм си я давал и съм напускал управлението", отвърна Борисов.

След участието си в парламентарния контрол той отказа да отговаря на журналистически въпроси.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК