Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Македонско малцинство у нас можело да наруши целостта на нацията

ВМРО сезираха главния прокурор за дейността на две НПО-та в Благоевград

19.11.2019 | 21:40 Редактор: Ралица Братанова

Вицепремиерът Красимир Каракачанов подаде сигнал до главния прокурор за опити за създаване на македонско малцинство в България.

Според него това се извършва от две НПО-та, регистрирани в Благоевград, които имат заложени в уставите си цели и задачи, сходни със забранената у нас партия "ОМО – Илинден – ПИРИН".

"Опасността е, че тази политика, която е водена преди много години, след 1990 г. продължава по същия начин - да се създаде това малцинство, което впоследствие да поиска права - културни искания, искания за автономия, самоуправление и т.н. Смятаме, че по този начин може да се наруши целостта на нацията", коментира уобщинският съветник от ВМРО Михаил Петров в "Денят ON AIR".

По думите му двете сдружения -  "Гражданско сдружение за защита на основни индивидуални човешки права" и "Антични македонци" напомнят на "ОМО – Илинден – ПИРИН" като учредители, членуващи в тях, като цели и по устав.

Той посочи, че друго от основните притеснения на ВМРО е използването на хората от "македонското малцинство" като разменна монета  в преговорите между България и Северна Македония за присъединяването ѝ към ЕС.

Общинският съветник от ВМРО коментира и Бюджет 2020. От партията на Каракачанов се споразумяха с управляващите от следващата година минималната пенсия да бъде 250 лева, като първоначално беше предвидено тя да е 234 лв.

"16 лева звучат малко, но не са. Ако тази пенсия скача всяка година, тя рано или късно ще намери своя удачен размер. Не можем да твърдим, че с това ще подобрим съществено живота на хората, но важното е, че се върви в правилната насока", коментира Петров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му първо трябва да се замислим как да изкарваме пари, а тогава как да ги изразходваме.  

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК