Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Кои са сатиричните истории на Славчо Пеев?

Актьорът представя моноспектакъла си на 6 декември

15.11.2019 | 22:25 Редактор: Ралица Братанова

Актьорът Славчо Пеев представя моноспектакъла си "Сатирични истории със Славчо Пеев". 

"Бил съм и баскетболист, художник, театър-майстор, пиар на футболен отбор, директор на театър (дори на два), баща съм на две деца и дядо на четири внучета. Но винаги съм бил артист, който дори е играл на няколко континента", така започва монологът на фона на свирещия на пиано Мартин Каров.

За час и половина актьорът разказва случки от войнишките години до веселите и тъжни срещи с Георги Калоянчев, Константин Коцев, Никола Анастасов, Георги Парцалев.

"Има няколко основни истории - например идването ни в Сатиричния театър. Ние дойдохме 5 човека. Бяхме назначени веднага като завършихме", разказа в "Денят ON AIR" Славчо Пеев.

По думите му в сатиричните истории има смешни, много смешни, но и тъжни.

"Това става в Никарагуа, имаше българи, които работиха там. Един самолет дойде да ни вземе. Той летеше на 150 метра над водата. Ние се чудихме какво става тук. Изпратихме нашия колега Митко Стефанов да пита пилотите какво става, къде сме. Той се връща и казва "тия са пияни". А от там трябваше да летим за Куба", разказа актьорът пред Bulgaria ON AIR.  

Такива и още много други интересни истории можете да чуете на 6 декември, когато е следващото представяне на постановката. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК