Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От ВМРО искат 250 лева минимална пенсия

Ще се договорят ли за увеличението с ГЕРБ?

13.11.2019 | 21:52 Редактор: Стефанка Митева

Предвижда се увеличение на пенсиите, но според ВМРО това не е достатъчно. От партията искат договаряне с ГЕРБ  минималната пенсия да е 250 лева, а депутатът Александър Сабанов коментира това искане в предаването "Денят ON AIR".

"В началото, когато се съставяше правителството "Борисов 3", в нашата програма заедно с ГЕРБ е описано точно и ясно, че пенсиите трябва да се доближават до прага на бедност", припомни депутатът. 

Той допълни, че пенсиите се формират и изплащат въз основа на платената от работещите осигуровка. 

"Когато повишаваме доходите на работещите, те внасят повече осигуровки в бюджета и се получават по-големи пенсии. Сегашните пенсии се изплащат от сегашните работещи, а не старите", каза Сабанов. 

Депутатът коментира и шансовете за рецесия в Европа и как би могла да реагира нашата страна. 

"Балансираният бюджет дава възможност за поставяне на буфери. Всяка година има преизпълняване на бюджета. Този буфер няма да е малък тази година, надяваме се и догодина. Има достатъчно буфери, които могат да поемат известна част, ако ни удари рецесията", каза Александър Сабанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Депутатът спомена и гласувания днес законопроект за държавен бюджет, като напомни за участието на партията  и ролята на "Обединени патриоти" при второто гласуване.

"Колегите от ГЕРБ да си правят сметка. Ние не заплашваме никой, искаме разговор, затова правим тази среща", заяви Сабанов.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК