Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Реалност, обещания, популизъм... Къде е границата?

София се превърна в модерен европейски град, отбеляза Георг Георгиев

31.10.2019 | 21:50 Редактор: Василена Василева

"За всеки човек е важно да осъзнае къде е границата между реалността, обещанията и популизма. Кои от обещанията могат да бъдат осъществени и кои са чиста лъжа", коментира в студиото на "Денят ON AIR" зам.-външният ни министър Георг Георгиев.

По думите му е много важно, когато се говори за постиженията на един град, на първо място да стане ясно откъде е тръгнало всичко. След което да се направи равносметка докъде е стигнало.

"Всички си спомняме как изглеждаше София в годините преди премиерът Борисов да поеме управлението. Към днешна дата обаче промяната, която забелязваме е огромна. Има много сфери, в които има дефицити и ще трябва да се инвестира още доста. Въпреки това столицата ни се превърна в красив и модерен европейски град", отбеляза Георгиев.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че проблемите в София са съвсем нормални, присъщи за всяка една столица в световен мащаб. 

"Замърсяването и борбата за по-екологично чисти градове са въпроси, които стоят на дневен ред не само у нас, но и по целия свят", каза той.

Точно 38 195 гласа делят Йорданка Фандъкова и Мая Манолова след първия тур, сочат окончателните данни при обработени 100% СИК протоколи в OИК.

"Фандъкова направи доста мъдър ход. Тя потърси съгласието на обществото. София, като развиваща се европейска столица, има нужда от много и различни визии. И не може да бъде управлявана с егоизъм", подчерта зам.-външният министър.

На трето място в София остава кандидатът на "Демократична България" Борислав Игнатов, който е получил 54 330 гласа или 12.20%. Следват Борис Бонев от "Спаси София" с 47 936 или 10.77% подкрепа, и евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО със 17 377 гласа или 3.90%.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК