Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Политолог: На балотаж обществото гласува по омраза!

Коментар на Стойчо Стойчев и Георги Киряков

28.10.2019 | 21:50 Редактор: Василена Василева

"Ден след изборите, на базата на резултатите, които имаме, всички политически сили трябва да бъдат недоволни. Защото не постигнаха нищо от това, което целяха. На територията на страната ни ще има твърде много балотажи. А те от своя страна пък са доста хлъзгави. Дори и да си влязъл като първи, не е задължително да излезеш първи от него. Хората на балотаж гласуват по омраза", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му нито ГЕРБ, нито БСП са постигнали желаното. 

"Демократичната общност в София е във вечна драма. Мая Манолова няма какво да дебатира с Йорданка Фандъкова. Тя нито има идея как се управлява община, нито пък има намерение да го прави. С чие мнозинство ще извършва реформи в общината?", риторично попита политологът.

Пред Bulgaria ON AIR Георги Киряков пък отбеляза, че усещането у обществото, че всичко е предрешено, идва от факта, че хората са свикнали да ги лъжат. И смятат, че нищо няма да се промени и след тези избори.

"Наблюдава се голяма разлика между малките населени места и големите градове в страната ни във връзка с активността на избирателите и желанието им да гласуват. В малките населени места има сериозно увеличение на т.нар. "купен вот". И по-лошото е, че желанието на хората сами да продадат гласа си, става все по-голямо", каза политологът.

Той допълни, че не е изключено на балотажа в София Мая Манолова да победи Фандъкова. 

"Хората, които биха гласували "протестно" за Манолова, т.е. просто срещу ГЕРБ, Борисов и Фандъкова, не се интересуват от компетенциите на Манолова и от това дали тя е наясно как да управлява града", отбеляза Георги Киряков.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК