Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Калфин: Всичко, което се предлага от сегашната власт, не е изпълнимо

Кандидатът за общински съветник в София заяви, че иска да види добри европейски практики и у нас

21.10.2019 | 22:00 Редактор: Ралица Братанова

Остават броени дни до изборния ден за местна власт. Социолозите прогнозират ожесточена битка в София. Според Ивайло Калфин от АБВ в тази предизборна кампания е имало много популистки обещания.

"Това, което прави впечатление в тази кампания е, че този път има интрига и тя е свързана с това дали сегашният модел на управление в София ще може да бъде променен", заяви бившият вицепремиер и кандидат за общински съветник на София в студиото на "Денят ON AIR".

Според него работата на софийския общински съвет ще бъде по-прозрачна, ако той бъде по-разпръснат.

"Всичко, което се предлага от сегашната власт, не е изпълнимо. Нашата идея е да внесем по-голяма прозрачност за парите на софиянци", коментира един от лидерите на АБВ пред Bulgaria ON AIR.

Калфин обясни, че предлагат създаване на комисия по бюджетен контрол, която да обсъжда как са похарчени парите от бюджета и спазени ли са целите.
  
От АБВ подкрепиха кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Един от основните въпроси, които се задават, е как непартийният кандидат ще прокарва идеите си в общинския съвет.

"Общинският съвет за мен е по-различен от парламента, където трябва да има мнозинство, за да се приеме даден закон. Това е дейност към обществото. С опита си допринасяш за това градът да се управлява по-добре. Не е проблем, че ще се търси мнозинство по различни теми. Не е въпрос на идеология, а на добро управление", коментира Калфин.

По думите му неговата амбиция да бъде общински съветник е желанието да види добри европейски практики и у нас.

Вижте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.