Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Казусът Полфрийман - "Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек"?

Тази притча е фалшива, смята Димитър Антов от ВМРО

18.10.2019 | 21:50 Редактор: Ралица Братанова

Близки на Андрей Монов поискаха възобновяване на делото срещу Джок Полфрийман. Той беше освободен от центъра за временно настаняване в Бусманци. 

Вече е на адрес в София и всяка седмица ще се подписва в районно управление на МВР, докато забраната да напусне страната не отпадне.

"Не обичам крайни оценки. Не демонизирам никого. Но и не вярвам на притчата "Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек" - общо взето е фалшива", коментира Димитър Антов от ВМРО в "Денят ON AIR".

Според него в нито едно изказване на австралиеца не е имало съжаление към роднините на убития Андрей Монов.

"Този ХК си е харесал Джок Полфрийман, ама не е харесал останалите затворници, които си излежават присъдите. От 20 години да излежиш 11 трябва да си светец, да те пуснат", посочи Антов.

Той изрази мнение, че правосъдието ни искало да се хареса на западните си приятели, които обичайно ни критикуват за корупция и сме искали да покажем, че сме толерантни и това  е причината австралиецът да бъде предсрочно освободен.

"Как функционира това правосъдие? То е бизнес, и то за наша сметка. Рейтингът на правосъдието беше под 20% , след този случай сигурно ще е под 10%. Нашето правосъдие ни е враг в момента", категоричен бе Антов пред Bulgaria ON AIR.

Според него, когато ситуацията стане по-напечена, ще търсят назидателно наказание за Полфрийман, но въпреки това ще го пуснат да си отиде.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК