Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Обещания, манипулации, лъжи... Битката за София е предначертана?!

Резултатът от изборите в столицата няма да е изненада за никого, категоричен е Стойчо Стойчев

11.10.2019 | 20:15 Редактор: Василена Василева

"На кметските избори, които ще се проведат на 27 октомври, в София изненади няма да има. През последните седмици се утвърди едно всеобщо схващане, че това кой ще заеме поста в столицата, ще се реши на балотаж. Между Мая Манолова и Йорданка Фандъкова", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му твърде рано се е заговорило за подобно развитие на ситуацията и е много вероятно накрая това да се окаже манипулация.

"Мая Манолова има много привърженици. Това, че няколко пъти обаче тя публично поряза БСП, би могло да ѝ изиграе доста лоша шега. Явява се като кандидат на всичко и всички. Не е ясно дори кой стои зад нея. А по този начин със сигурност ще загуби доста от левите гласове", допълни още Стойчев.

Пред Bulgaria ON AIR политологът допълни, че неясната ратификация, вялата кампания и използването на кухи послания не впечатляват голяма част от обществото.

"Не разбирам как така ще върне София на хората. На първо място Манолова трябва да си зададе въпроса кои всъщност са софиянци. Изобщо не става ясно на кого говори. И посредством манията да дамонстрира надпартийност, гражданите ще я заподозрат точно в обратното", подчерта Стойчо Стойчев.

Той бе категоричен, че София има проблеми, които тя не е в състояние да разреши. И каквото и да обещава, не би било нищо по-различно от обикновени манипулации и лъжи.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК