Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Психозата в Сливен беше срещу нещо несъществуващо, заяви Александър Сиди

Депутатът заяви, че битката на ВМРО с БХК е от много време и не е предизборна

10.10.2019 | 20:50 Редактор: Ивет Арабова

"Вчера имаше една интрига. Г-н Дончев каза, че има твърдения, че Каракачанов ще направи проверка - в бъдеще време се говореше. Обществото пък остана с усещане, че Александър Урумов вече е обвинен. Г-н Урумов има един грях и това е неговата битка срещу ляволибералната пропаганда. Тъжно и жалко, ако властта се подвела по въпроса с Урумов", каза в "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Сиди заяви, че твърдо застава зад него и имат еднакви идеологии.

"Министър Каракачанов още вчера е проверил. За нас въпросът вече е затворен. Надяваме се, че бързо ще бъдат преодолени противоречията между Дончев и Каракачанов. Стратегия за децата няма, масовата психоза в Сливен е срещу нещо, което не съществува", заяви още депутатът на ВМРО.

По думите му ВМРО се бори за концепция за справяне с маргиналните групи. Те именно се връзват на такива слухове, каза Сиди.

"Ние предлагаме закон за фалшивите новини. Една маргинална група като ромите в Сливен, която е от неграмотни хора, нахлу в училищата. Тези хора, конкретно в случая в Сливен, не могат да проверят информацията, която са чули. Деца в риск в България със сигурност има, но със сигурност и държавата няма желание да ги качва на влакове и да ги праща някъде. Тази тема е толкова абсурдна", коментира още Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Сиди отсече, че битката с БХК е от много време, няма нищо предизборно в нея.

"Надявам се, че успеем да намерим правните аргументи, за да спрем дейността на такива организации. Връзването на думите на такива организации, води до психоза като тази в Сливен.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.