Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Благородна кауза: Мотористи помагат на деца със Синдрома на Даун

Инициативата е на БФМ, сдружение Widow`s Sons Bulgaria и фондация "Движение на българските майки"

08.10.2019 | 20:45 Редактор: Василена Василева

Мотористи помагат на деца със Синдрома на Даун. Каузата е инициирана от Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ), сдружение Widow`s Sons Bulgaria и фондация "Движение на българските майки". А целта - да могат деца със Синдром на Даун да спортуват.

"Идеята на този проект се роди още преди 3 години. За съжаление все не успявахме да стигнем до реализацията му. Благодарение обаче на обединените усилия, сега получихме този шанс да помогнем на дечицата, защото те го заслужават", сподели в студиото на "Денят ON AIR" Росица Букова от фондация "Движение на българските майки".

"Децата със Синдром на Даун има какво да си вземат от нашето общество. И затова ние решихме да им го предоставим именно под тази форма", допълни още тя.

Пред Bulgaria ON AIR президентът на "Синовете на вдовицата" Даниел Капсъзов посочи, че за да стартира проекта са били нужни 10 000 лв. Тази сума не е била събрана, но пък постъпилите за кампанията средства все пак са били достатъчни.

"Събрахме близо 3200 лв. Направихме няколко неща, неприсъщи за българското мото пространство - обединихме състезателите с обикновените любители мотористи. Това не се беше случвало доста отдавна", отбеляза той.

"От мото клуб "Кан Аспарух 681" възнамеряваме обединението около подобни благородни каузи да се превърне в традиция. Радваме се, когато можем да помогнем, особено когато става въпрос за деца. А и мотористите сме хора, като всички останали - имаме същите проблеми и тревоги", отбеляза Мартин Манев от мото клуб "Кан Аспарух 681" в студиото на Ганиела Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК