Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Димитър Марковски: Остава чувството за пълна несправедливост

Номинацията на Полфрийман за "Човек на годината" е абсолютно скандална, посочи той

07.10.2019 | 20:35 Редактор: Юлия Христова

Върховният касационен съд ще се произнесе до 2 месеца дали допуска възобновяване на делото по предсрочното условно освобождаване на Джок Полфрийман. Пред върховните съдии прокуратурата пледира, че съдебният състав от апелативни съдии, освободил австралиеца, е бил незаконен и е трябвало да си направи самоотвод. Защитникът на Полфрийман отхвърли доводите на държавното обвинение.

Според мен искането на главния прокурор трябва да се обсъди дали е процесуално допустимо, а твърдението, че съдебният състав е незаконен, е нелепо. Това каза в "Денят ON AIR" адвокат Димитър Марковски.

По думите му хората си задават въпрос дали решението на Апелативния съд не е скандално. Интересът, който се проявявал от правозащитни организации, не бил прецедент. 

"Номинацията на Полфрийман за "Човек на годината" е абсолютно скандална", каза още Марковски пред Bulgaria ON AIR. 

Думите на австралиеца "Аз наистина съм убеден левичар, но не обичам "Народния съд", адвокатът определи като поредна скандална проява.

Според Марковски остава чувството за пълна несправедливост и гражданските права на семейството на убития ще бъдат тотално погазени.

"Няма как да се случи обезщетението за кръвнина, нито може да се проконтролират следващите 6 г. как ще се развият за Полфрийман", подчерта още той. 

Джок Полфрийман избра да остане в дома за чужденци в Бусманци и не се яви в съда. Осъденият за убийството на Андрей Монов бе представляван от адвоката си.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК