Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от ВМРО: Джамбазки има шансове за балотаж в София

Според Калин Поповски кандидатурата на Сидеров е "пожарен" ход

25.09.2019 | 20:50 Редактор: Ивет Арабова

"Настояваме инспекторатът към ВСС да направи проверка как е освободен Джок Полфрийман. Виждаме каква е обществената реакция по случая. Полфрийман има да изплаща и доста сериозна кръвнина. Какви гаранции има, че той ще го направи от Австралия", заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" д-р Калин Поповски.

По неговите думите най-важна е позицията на инспектората към ВСС за това дали е законно решението.

"Имаме малко различия с ГЕРБ за съкратеното производство. Предстои правна комисия и второ четене на този проектозакон. Много е сериозен спорът по темата. Не бива хора, които са извършили тежки престъпления, да използват тази малка вратичка в закона, за да намалят присъдите си", коментира Поповски.

Според него все повече се работи по контрола на клиничните пътеки в НЗОК.

"Предложих на съвет друг кандидат за кмет на София, а не Джамбазки, но надделя мнението на мнозинството. Той ще бъде един от сериозните претенденти. Знаем, че понякога социологията месец напред не дава най-верните резултати. Ангел Джамбазки има шансове за балотаж в София - той е познато лице, сериозен кандидат е", уточни Калин Поповски в ефира на Bulgaria ON AIR.

Поповски сподели, че за момента във ВМРО мислят само за първия тур, а не за балотажа.

"Не е сериозно да се коментира дали Волен Сидеров ще стигне до балотаж. Това е "пожарен" ход от партия "Атака". Не смятам, че към настоящия момент Сидеров има големи шансове", каза още депутатът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК