Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Воля" предлага нов пакет социални мерки "Майка и дете"

Те искат помощта за отглеждане на едно и две деца да е за всички

19.09.2019 | 20:55 Редактор: Ралица Братанова

От "Воля" предлагат нов пакет социални мерки "Майка и дете". С промени в закона те искат помощта за отглеждане на едно дете в размер на 40 лева и за две деца - 90 лева, да е за всички деца, независимо от прилагания досега критерий.

"Жените от "Воля" решихме да подготвим този пакет от социални мерки, след като 2 години и половина чакахме за развитие в областта за справяне с демографската криза и ниската раждаемост", обясни депутатът от "Воля" Дора Христова в "Денят ON AIR".

От партията на Веселин Марешки настояват и за промени в Кодекса на труда. Промените са насочени към преодоляване на неравенството между работещите майки на индивидуален и на колективен трудов договор, които използват с ден повече право на отпуска.

По думите на Христова това предложение е най-вече, за да има равнопоставеност между всички работещи майки в България.

"Тези промени бяха обсъждани и на Тристранния съвет. Работодателските организации ни подкрепят", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

И уточни, че от ГЕРБ засега не се съгласяват да приемат предложението, защото винаги се изтъква факта, че няма средства в бюджета.

Христова коментира и кандидатурата на "Воля" за кметското кресло в София.

"Нашият кандидат Пламен Христов има големи шансове. Манолова и Фандъкова са част от системата. Те не могат да бъдат алтернатива", посочи Христова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК