Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Преди местните избори: Ще бъде ли оспорвана борбата за столицата?

Коментар на политолога Цветанка Андреева и журналиста Юлий Москов

17.09.2019 | 20:37 Редактор: Ваня Кузманова

Месец и малко преди местния вот, ще бъде ли оспорвана борбата за столицата?

"Счита се, че София е нещо като експеримент за политиката в България и това, което се случи неминуемо рефлектира върху цялата страна и като политическа география и най-вече като управление на държавата", посочи политологът Цветанка Андреева в "Денят ON AIR".

Тя допълни, че очакванията към местния вот са дали той ще успее да пребори статуквото на ГЕРБ или те ще успеят да задържат властта. Затова целият интерес е насочен към София и още няколко големи областни центрове, което прави изборите изключително важни от гледна точка на властта и обществото.

"Това са фактически два съвършено различни избора, две съвършено различни борби. Няма две страни - Фандъкова говори, работи и се бори за по-доброто бъдеще на София и софиянци, а Мая Манолова води борба за власт", коментира журналистът Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR.

"Тези, които стоят зад Мая Манолова, си мечтаят да получат властта в държавата. Това е превратаджийско поведение. Това тя не го крие и казва, че от София иска да започне промяната в цялата държава", отбеляза още той. 

От думите на политолога Цветанка Андреева стана ясно, че всеки ще изпробва в местния вот бъдещите си стратегии изобщо за управление на държавата. 
И не всеки, който оспорва властта, иска да прави преврат.

"София никога няма да почервенее. Мая Манолова е по-червена и от Корнелия Нинова и това го знаят всички. Няма как да обединиш ляво и дясно, това не се е случило никъде в света", заключи журналистът Юлий Москов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК