Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ГЕРБ и "Обединени земеделци" подписаха споразумение за местния вот

В някои общини ще имат общи кандидати, в други - самостоятелни

13.09.2019 | 20:40 Редактор: Ралица Братанова

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов подписа рамкови политически споразумения за местните избори с ПП "Обединени земеделци". 

"Това споразумение е продължение на споразумението, което подписахме на европейските избори. Ние сме последователни в нашата политика. В някои общини ще имаме общи кандидати и листи, в други ще имаме самостоятелно участие. В трети евентуално на балотажа партиите поемат ангажимента взаимно да подкрепят кандидатите на другите", обясни лидерът на "Обединени земеделци" Петя Ставрева в "Денят ON AIR".

По думите ѝ пред местната власт е голямото предизвикателство да решава проблеми всеки ден, а пред националното управление да позволи на местната власт да продължи процеса на децентрализация и развитие на регионите. 

Тя обяви, че партия "Обединени земеделци" ще подкрепи кандидатурата на Йорданка Фандъкова за София.

"Винаги сме призовавали за обединение на дясното пространство, защото смятам, че то има мисията да проправя пътя на реформите. Винаги сме работили за тази консолидация", коментира Ставрева.

По думите ѝ е време всеки да заяви своята позиция и да бъде направено така, че в София да няма "червено" управление.

"Госпожа Манолова беше острието на БСП. Нейната кандидатура безспорно е лява. Десните партии, които застават зад нея, носят своите политически решения", посочи лидерът на "Обединени земеделци" пред Bulgaria ON AIR.

Петя Ставрева коментира и състава на новата Европейска комисия

"Новият състав дава заявка за промяна на правилата за отпускане на финансиране към държавите членки. Едно от основните пера в бюджета на ЕС е политиката за развитието на регионите и субсидиране на земеделието. България получи един добър ресор. На нашия еврокомисар бяха дадени ресорите на бъдещото", каза Ставрева.

Тя допълни, че земеделският ресор също е много важен за страната ни. По думите ѝ България, като аграрна страна, трябва да подготви своята дългосрочна стратегия за развитие на земеделието, акцентирайки на превантивните мерки, за да не бъдат допуснати критични ситуации.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК