Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Все повече хора, не само младежи, спортуват в София

Продължава изграждането на стрийт фитнеси

03.09.2019 | 21:17 Редактор: Юлия Христова

Над 200 спортни събития ще се проведат през следващата година в столицата в рамките на инициативата "Европейска столица на спорта". Броят им ще продължава да нараства.

През четирите години, в които работи Фондация "Европейска столица на спорта", са проведени близо 600 събития. 

В детските градини, които общината е построила, има 78 нови физкултурни салона и 15 плувни басейна. В момента се работи по изграждането на плувен басейн в 30-о училище в район "Възраждане", прави се ремонт и на физкултурния салон там

Продължава изграждането на стрийт фитнеси. Правят се и около 30 игрища и съоръжения на открито със свободен достъп.

"Имаме близо 60 спортни площадки, те дават възможност на младежите между 18 и 25 години да изразходват енергията си", каза в "Денят ON AIR"  общинският съветник от ГЕРБ Анатоли Илиев.

По думите му приоритет имат световни и европейски първенства. За здрава нация трябвало да има хора, които спортуват - не само младежите. Именно в детските градини, където имаме спортни салони, започва възпитанието да се спортува редовно, подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

"Велоалеите дават възможност за придвижване от "Люлин" до "Младост", те са над 55 км. Непрекъснато правим подобрения и на парк "Витоша", където изградихме и зони за спорт", обясни още Илиев.

По думите му София има облик на европейска спортна столица, а такава инициатива трябвало да се надгражда. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК