Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Експерти: Надпреварата за местния вот ще бъде ожесточена

Коментар на политическия психолог проф. Антоанета Христова и анализатора Васил Василев

02.09.2019 | 20:12 Редактор: Василена Василева

Надпреварата за местния вот, който ще се проведе на 27 октомври, започна. До 11 септември партиите и коалициите имат време да заявят участието си на изборите.

"Политическата кампания ще бъде трудна. Все още има много неизвестни. В нея ще се вкарат всички възможни черни хватки и техники, за да може човека на съответната партия да произведе резултат. След което пък ще започнат изключително интересни интерпретации на тези резултати", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

По-рано днес Йорданка Фандъкова обяви решението си да се кандидатира отново за кмет на столицата. Мая Манолова пък заяви, че до часове ще разкрие дали влиза също в кметската надпревара или остава на поста си омбудсман.

"Всяка една политичека партия има своята вътрешна цел, свързана с развитието ѝ и нейните перспективи. Тези избори се възприемат като много важни, особено от ГЕРБ и БСП, тъй като в софиянци се наблюдава умора, а столицата е знаково място, от което се дава начало и се слага край. В София "синьото" беше константа през последните 30 години", отбеляза още Христова.

Пред Bulgaria ON AIR анализаторът Васил Василев подчерта, че Йорданка Фандъкова безспорно има тежест в София, с което може да се похвали. 

"Тя е считана за най-добрия кмет на столицата за последните 30 години. От друга страна обаче хората искат нещо ново, те имат нужда от промяна", коментира той.

"И Манолова, и Фандъкова имат основания да се борят за кметския пост. Не виждам обаче все още да е поставен някъде най-важният въпрос, а именно - как да се спрат кражбите и корупцията. Това трябва да бъде приоритет", категоричен бе Василев.

И подчерта, че в много от случаите броят на купените гласове ще имат решаващо значение, тъй като те ще изиграят ролята на балансьора, който ще наклони везните в една или друга посока.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК