Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Бивш началник в МВР: Агресията сред младите се засилва

Трябва да се реши въпросът със съкратеното съдебно следствие, смята Красимир Занев

20.08.2019 | 20:33 Редактор: Бойко Димитров

Агресията в младите хора у нас се засилва. Това заяви в "Денят ON AIR" бившият началник на служба "Издирвания" в МВР Красимир Занев. Според него въпросът със съкратеното съдебно следствие, при което съществува възможност присъдата да бъде намалена с 1/3, трябва да бъде решен възможно най-скоро.

Според Занев присъдите, които се дават на убийци и изнасилвачи трябва да бъдат по-строги и те да нямат възможност да намаляват наказанията си чрез работа в затвора или добро поведение.

"Убиецът от Сотиря е лежал в затвора и прави поредно престъпление. С какво се е поправил? Той е изграден престъпник с психопатна структура. Законът дава възможност за съкратено съдебно следствие, което веднага сваля наказанието с 1/3. Има предложение за тежки престъпления, особено срещу малолетни, тази процедура да отпадне. То обаче още не е разглеждано от парламента", каза той.

Занев коментира и двете намерени тела край Негован. Според него убиецът е бил изключително подготвен за извършването на престъплението.

"Двете тела намерени край Негован може въобще да не са обявени за изчезнали. Установи ли се самоличността на загиналите много бързо ще се стигне до убиеца. Той е бил добре подготвен. Престъплението е доста добре замаскирано", разясни бившият началник в МВР пред Bulgaria ON AIR

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК