Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Путин вече е доста изхабен като политически лидер, смята политолог

Според Георги Киряков нямал идеи как да се справя с определени проблеми

09.08.2019 | 20:55 Редактор: Елена Несторова

Виждал се краят на мандата на Путин, но това не означавало, че няма да има промяна, тъй като отдавана се търсело конституционно решение, което да му позволи след два мандата да управлява трети, или да му бъде удължен мандата. Възможно било да смени ролята си с тази на Медведев, както било в периода 2008 г. - 2012 г. Така политологът Георги Киряков коментира в "Дeнят ON AIR" двайсетте години управление на руския президент Владимир Путин.

Според него Путин вече е доста изхабен като политически лидер, няма идеи как да се справя с определени проблеми, които връхлитат страната. Постоянно се мъчил да концентрира все повече власт в ръцете си, като държал на кръговете, които са го подкрепяли през годините с ласкателства и всякакви форми на влияния върху личността.

"За огромно негово съжаление цялата икономкика на Русия разчита на износа на суровини, особено на петрол и газ. При ниски цени на тези суровини винаги възникват сериозни икономически сътресения вътре в страната. Тя все още не е готова да генерира БВП, който да позволи на гражданите да се успокоят, да започне да генерира такова богатство, че да не се вглеждат в това, което се случва във власта", коментира политологът.

Киряков коментира още приятелите и враговете на руския президент. Към днешна дата той посочи турския колега на Путин - Ердоган и председателя на Китай Си Дзинпин.

"Враг в момента му е великобританското правителство и Великобритания като държава, заради това, че тя не се примири с опита за убийство на Сергей Скрипал на британска територия", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК