Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

София гони евростандарти: Полагат се усилия във всички насоки, подчерта Зафир Зарков

Общинският съветник от ГЕРБ коментира, че предизвикателството за столицата остават праховите частици

06.08.2019 | 21:03 Редактор: Ивайло Николов

София се е развила като град много през последните години. Като най-явен пример за това пък може да се даде разширението на метрото и модернизацията на превозните средства в столичния градски транспорт.

Това каза в студиото на "Денят ON AIR" общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков. По думите му именно подземният транспорт остава най-големият мотив за жители и гости на столицата да оставят личните си автомобили, което пък допринася в борбата на местната власт с мръсния въздух. 

"Третият метродиаметър върви по график. Неговата идея е до края на тази година да се пуснат първите 8 км. До средата пък да бъде пуснат останалият участък. В началото на следващата година имаме намерение да се реализират първите квартали, които ще имат довозващ транспорт", посочи Зарков.

Пред Bulgaria ON AIR общинският съветник каза, че София гони като столица европейските стандарти и усилия се полагат във всички насоки.

"Няма как всички равномерно да се изпълняват. Относно транспорта можем да се похвалим, че стана качествено различен и по-нов. В сферата на екологията, колкото и да се наслагва тази тема, градът отдавна няма проблеми с някои окиси и вещества като в други европейски градове. Единственото предизвикателство за града останаха фините прахови частици, но и при тях трябва да си дадем сметка, че имаме намаление", подчерта още Зафир Зарков.

По думите му именно заради това се насочват още усилия в тази насока, независимо дали става въпрос за отопление с различно от твърдото гориво или екологичен транспорт.

Зарков коментира и темата с ремонтите, като каза, че голяма част от говоренето срещу ремонта на улица "Град Игнатиев" се е доказало, че е било политическо, защото именно критиците са проявили амбиции към властта.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК