Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Шопов: Вече няма коалиционно споразумение между ГЕРБ и "Обединени патриоти"

Депутатът от "Атака" с нападки срещу Красимир Каракачанов

25.07.2019 | 21:00 Редактор: Ивайло Николов

Депутатите Волен Сидеров, Павел Шопов и Десислав Чуколов от партия "Атака" са изключени от парламентарната група на "Обединени патриоти", съобщи на брифинг съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов.

По този повод депутатът от "Атака" Павел Шопов заяви в студиото на "Денят ON AIR", че вече няма коалиционно споразумение между ГЕРБ и "Обединени патриоти".

"Каракачанов и Симеонов ликвидираха конструкцията, тя липсва, защото е единен субект. Тук се касае до двустранен договор. От утре ние се явяваме независими депутати. Нещата до голяма степен зависят и от Борисов", категоричен беше народният представител.

Той коментира пред Bulgaria ON AIR още, че дали "Атака" ще продължи да подкрепя управлението зависи от много обстоятелства.

По думите му обаче "Обединени патриоти" са изгубили гръбнака си с изхвърлянето на партията на Волен Сидеров, защото именно техният лидер е започнал сближаването на тези три несближими формации, за да се постигне този исторически успех на българските националисти.

"Първо - да бъде отстранена ДПС от власт. Това беше най-важното и да се направят колкото се може добри неща за българския народ", каза още Павел Шопов. 

Депутатът от "Атака" изтъкна ролята на Сидеров за влизането на останалите патриотични формации в парламента.

"Сидеров ги направи тези момчета депутати, мъчихме се две години да ги научим на нещо. Явно нищо не са научили", допълни още той.

Павел Шопов обяви и Красимир Каракачанов за основен виновник за разпада на коалицията, а една от причините да се влошат отношенията между патриотите била, че "Атака" и нейният лидер Волен Сидеров казвали истината винаги.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК