fallback

Глас от БСП: Африканската чума е огромен риск секторът да умре

Договорът за изтребителите защитавал интересите на американците, смята Стефан Бурджев

24.07.2019 | 20:41 Автор: Юлия Христова

Проблемът с африканската чума по прасетата у нас е чудовищна бомба и секторът е с реална опасност да умре. Това каза в предаването "Денят ON AIR" депутатът от БСП Стефан Бурджев.

По думите му е изключително важно къде ще се загробят труповете на болните животни. До тази ситуация се стигнало заради липсата на мерки и неупражняването на контрол. Той припомни, че за първи път у нас случай на африканска чума е регистриран през 2018 г. в Тутракан. 

Пред Bulgaria ON AIR събеседникът коментира и темата с договора за придобиването на изтребители F-16 от САЩ. 

"Тези над 2 млрд. долара са огромна сума за нашия бюджет, има много неясноти. В договора има уловки, които не защитават българския национален интересен", посочи той. 

По думите му с действията си премиерът Борисов си купувал политическо спокойствие за доизкарване на мандата.

"Трябва да има ясни и прогнозируеми юридически параметри, но ясен и обезпечен е интересът на американския партньор. За пореден път плащаме външнополитическа такса спокойствие", подчерта Бурджев.

Според него в сферата на въздушната авиация доказаният експерт е президентът ген. Румен Радев 

Намаляването на партийната субсидия до 1 лев 3 месеца преди изборите било направено с цел унищожаване на опозицията, опит за окастрянето ѝ. 

"Трудно ще издържим, разчитаме на гражданите с усет за демократично управление, на подкрепата им. Няма да се откажем да сме алтернативата", категоричен бе депутатът от БСП. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback