Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ремонти и нова апаратура гарантирали качествено здравеопазване

За час-два едно дете бива преглеждано от няколко специалисти

02.07.2019 | 20:07 Редактор: Юлия Христова
Ремонти и нова апаратура гарантирали качествено здравеопазване

Общинските болници се финансират добре, за тях има програмен бюджет от около 10 млн. лева, наличен е и приватизационен фонд с финанси за ремонт и апаратура. Това стана ясно от думите на председателя на здравната комисия в СОС д-р Веселин Милев, който гостува в "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев. 

"Нямаме проблеми със заплащането на медиците в столичните лечебни заведения, стараем се да осигуряваме добри условия. Решаваме навременно проблемите и работим добре с управителите", подчерта той.

Пред Bulgaria ON AIR Милев допълни, че в яслите, детските градини и училищата вървят различни профилактични прегледи, които обхващат значителен брой деца. Така в рамките на час-два едно дете бива преглеждано от няколко специалисти. 

"Това е важно както за децата, така и за родителите", посочи събеседникът.

По думите му повечето сгради на столичните болници са стари, за поддръжката им са нужни средства, но се търси баланс такива да се осигуряват както за ремонти, така и за заплати.  Той определи състоянието на общинските лечебни заведения като много добро. 

"Шейново се санира изцяло, там имаме последно поколение мамограф", допълни председателят на здравната комисия. 

Стъпките за добро управление са добрият мениджмънт и правилното финансиране, което трябва да бъде контролирано, стана ясно още от думите му.  

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК