Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Изложбата "Цветове и форми" обединява България и Армения

Посетителите ще могат да видят уникални картини и от двете култури, разкриха Иван Тенев и Онник Каранфилян

28.06.2019 | 20:33 Редактор: Бойко Димитров
Изложбата

Изложбата "Цветове и форми" обединява България и Армения на сцената на изобразителното изкуство. Събитието събира някои от най-добрите художници на двете страни. То ще се проведе на 1 юли в Националния дворец на културата в София от 18:30 часа. Специален гост на мероприятието ще бъде музикантът Тоедосий Спасов.

В "Денят On AIR" Иван Тенев обясни, че организацията на събитието е изключително трудна, тъй като в него участие ще вземат някои от най-добрите художници на България и Армения. 

"Всичко в тази изложба е свързано с цветовете и формите. Надявам се, че ценители на изкуството ще я посетят, тъй като тези неща, които ще видят, са уникални. Да докараш едни от най-добрите арменски художници, и да убедиш нашите най-добри такива да присъстват, е много тежка работа. В нашата изложба нещата са истински, авторите са доказани, всеки участва със своето творение. През годините народите ни са успели да намерят начин да се прегърнат", каза той. 

Художникът Онник Каранфилян пък допълни, че изобразителното изкуство не е масово и поради тази причина не е за всеки, както музиката или литературата. 

"При арменците повече се залага на цвета, докато българите залагат повече на формите. Изкуството не е за всички. Има картини по 50 лева по магазините, има и такива по 50 хиляди, които са за ценители. Изобразителното не е масово, като музиката и книгите. Всяка година се запознавам с все повече български колекционери, които са млади", разясни той пред Bulgaria ON AIR.

Очаквайте видео!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК