Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

СДС: Трябва да застанем на страната на жертвата при случилото се в ПАСЕ

Д-р Антон Койчев посочи, че Европа е показала достатъчно уважение към Русия

27.06.2019 | 21:05 Редактор: Зорница Костадинова
СДС: Трябва да застанем на страната на жертвата при случилото се в ПАСЕ

[related_articles]

От СДС са разтревожени за позицията на различните държави в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, които "лекотворно" гласуват за възстановяване на членството на Русия в организацията. Според партията случилото се в ПАСЕ е червена лампа за общността и не бива да се подминава.

"Европа, освен географско и икономическо понятие, е и духовно и ценностно понятие. Ако Европа не може да покаже, че държи на някакви ценности, а ги сменя по едни или други съображения, съобразно които гласува, по какъв друг начин да го характеризираме освен като червена лампа", твърди председателят на СДС-София д-р Антон Койчев.

Той допълни, че въпреки това Европа е показала уважение към Русия и мястото на културата им.

Относно напускането на Украйна, която се оказа два пъти санкционирана заради Русия - през 2014 година, когато загуби Крим, и сега, когато напусна ПАСЕ в знак на протест, Койчев е на мнение, че България трябва да застане на страната на жертвата, а не на агресора.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира и темата за стойността на партийната субсидия, като заяви, че 1 лев не е достатъчен, но не е съгласен с отворен тип финансиране по американски модел.

По думите му 11 лева са наистина много и това дразни обществото. Председателят на СДС-София е на мнение, че трябва да се измисли методика, която да даде шанс и на малките партии да се развиват.

"СДС трудно се финансира в момента, ние разчитаме на дарения. Всички разходи сме ги оптимизирали", посочи Койчев в студиото на "Денят ON AIR".

На въпрос дали биха подкрепили настоящия кмет на София Йорданка Фандъкова на предстоящите местни избори, той отговори, че СДС ще направи така, че столицата да няма "червен" кмет.

А позицията му по темата за новата методология в здравеопазването е, че тя е на прав път, въпреки че има още какво да се желае.

Според него заплатите на медиците в общинските и държавни болници са обидно ниски и протестът им е напълно основателен. Койчев смята, че в здравеопазването ни липсва визия и стратегическо виждане.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК