Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Вината за субсидиите била на Министерството на финансите, не на партиите

Коментар на Стоян Мирчев от БСП

27.06.2019 | 20:04 Редактор: Бойко Димитров
Вината за субсидиите била на Министерството на финансите, не на партиите

Вина за надвзетите субсидии носи Министерството на финансите, а не партиите. Това каза в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Стоян Мирчев. Той обясни, че левицата многократно е сигнализирала, че партията получава повече пари, но никой не е взел мерки.

Мирчев допълни, че надвзетите пари трябва да бъдат върнати, но за момента все още не е ясно как точно ще бъде направено това. 

"Парите на БСП се харчат в три направления - политическия живот на партията на национално равнище, европейската кампания и пускането на нашата телевизия. Нещата в партията са прозрачни. Всички разходи бяха представени на Конгреса, всеки можеше да се запознае с тях. Надвзетите пари трябва да бъдат върнати. Партиите не са виновни, че парите са повече. Вината е в Министерството на финансите", каза Мирчев.

Представителят на левицата също така бе категоричен, че от БСП са готови за консултации относно размера на субсидиите, но изрази мнение, че при един лев субсидия партиите няма да могат да съществуват без намесата на бизнеса и физически лица.

"Заявили сме готовност за консултации с управляващите относно субсидиите. Трябва да се реши политическата система в каква посока ще бъде променена - субсидия от 1 лев, никаква субсидия или намаляване на парите. Дебатът за субсидиите е начин управляващите да се справят с опозицията, и то преди местните избори", коментира той. По думите му БСП получава своята субсидия и я предоставя за политическа дейност. Затова партията нямала пари, за да върне надвзетите субсидии. "ГЕРБ от своя страна трупат милиони - имат над 20 млн. в банка и трупат лихви", обяви Мирчев пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК