Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Скок в цените на стоките за бита заради тока? Спекула и психоза

Не може да живееш без да учиш и без да работиш, настоя предприемачът Красимир Дачев

29.05.2019 | 20:31 Редактор: Василена Василева
Скок в цените на стоките за бита заради тока? Спекула и психоза

По-високи цени на парното и електроенергията, предлага Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) от 1 юли. Ще доведе ли това до скок на основни стои и продукти?

"Винаги, когато цената на тока се вдигне, започва да се спекулира и с повишаване цените на стоките от първа необходимост. А това увеличение не е повече от 0,1 ст. и няма да бъде усетено. По-скоро се създава психоза сред обществото", коментира в студиото на "Денят ON AIR" предприемачът Красимир Дачев.

Очаква се цената на тока да бъде увеличена с 3,5%, а на парното средно с 4,5%. Докладът на енергийния регулатор ще бъде обсъден в началото на юни. Най-голямо ще е поскъпването за потребителите в Разград, Габрово, Пловдив и Бургас. 

"Народът живее все по-добре и по-добре. Бедни винаги ще има. Животът е несправедлив. Но е важно да отбележим онзи близо 1 млн. граждани, които разчитат единствено на социални помощи и дори нямат намерение да започнат да работят", посочи Дачев.

"Да сте видели в България роми, които да се трудят? Задължително е да бъде въведена нациоална стратегия за тяхната интеграция. Защото това не може да продължава повече. Не може да живееш без да учиш и без да работиш", отсече гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.